Foto: z otevřených zdrojů
Tento salát je chutnější než Olivier a Shuba a je připraven z jednoduchých produktů.
Na světě existuje mnoho různých chutných salátů, ale jak ukazuje praxe, lidé často připravují stejná jídla po celá léta. Někdy si člověk chce dát něco, co se co nejvíce podobá obvyklému jídlu, ale s malými rozdíly pro zpestření. vymysleli jsme, jaký salát připravit místo Oliviera. Tento pokrm vám umožní vychutnat si známou chuť s novými a svěžími tóny.
Co udělat místo Oliviera
Nejpodobnější tomuto salátu je „Stoličný“. Také obsahuje brambory, mrkev, vejce, hrášek a další známé ingredience.
Ne každý na první pohled pochopí, jaký je rozdíl mezi Olivierem a Stoličným. Jejich klíčový rozdíl však ovlivňuje nejen chuť, ale i sytivost a prospěšnost. Zejména místo klobásy, šunky nebo jiného zpracovaného masa se pro Stolichnoye vaří kuřecí, hovězí nebo telecí maso.
Tento pokrm se ukazuje jako dietnější. Díky vysokému obsahu bílkovin je tento salát rychlým jídlem.
Složení: 1:
- 300 gramů vařeného kuřecího, hovězího nebo telecího masa;
- 300 gramů konzervovaného zeleného hrášku;
- 300 gramů nakládaných okurek;
- pět vajec uvařených natvrdo;
- 400 gramů vařených brambor;
- 100 gramů vařené mrkve;
- 200 gramů majonézy;
- 20 gramů zelené cibule;
- sůl a pepř podle chuti;
- zrnka pepře;
- bobkový list.
Příprava:
- Nejprve je třeba připravit výrobky. Brambory a mrkev dobře omyjte a uvařte bez loupání slupky. Po uvaření snížíme teplotu a vaříme asi 30 minut. Připravenost zkontrolujte nožem. Slijte vodu a nechte zeleninu vychladnout. Poté je můžete oloupat.
- Hrách vyklopte do cedníku, abyste se zbavili přebytečné tekutiny.
- V samostatném hrnci dejte vařit vodu. Přidejte sůl, bobkový list a několik zrnek pepře. Do hrnce vložte svíčkovou nebo kus hovězího/teletiny. Vařte, dokud není hotová, a sbírejte pěnu. Poté by mělo uvařené maso zcela vychladnout.
- Nakrájejte ho, brambory, mrkev a okurky na kostičky. Zelenou cibuli omyjeme a nakrájíme nadrobno. Vše nasypte do mísy. Přidejte hrášek.
- Vejce vyndejte předem, aby se ohřála na pokojovou teplotu. Uvařte je natvrdo (asi 10 minut) a vložte je do studené vody. Vejce oloupejte, nakrájejte na kostičky a přidejte je do mísy.
- Salát potřete majonézou a přendejte do misek. Povrch ozdobte zelenou cibulkou. V případě potřeby ji můžete nahradit cibulí. Ve výsledku získáme místo Oliviera lahodný salát, který potěší vaše blízké.
