Foto: z otevřených zdrojů
Příprava pokrmu není obtížná
Aromatické, šťavnaté a vydatné dušené zelí s masem se stane oblíbeným pokrmem na stolech. V chladném ročním období zahřeje, zasytí a jistě potěší celou rodinu. Informuje o tom RBC-Ukrajina s odkazem na kanál ukrajinského šéfkuchaře Ivana Janjuka na YouTube.
Recept na šťavnaté dušené zelí
Složení:
- zelí – 1 kg
- vepřová krkovice – 850 g
- cibule – 1 ks.
- mrkev – 1 ks.
- rajčatový protlak – 2 polévkové lžíce
- cukr – 1 polévková lžíce
- sůl pepř – podle chuti
- voda – 100 ml.
- bobkový list – 2 ks.
Příprava:
- Zelí nakrájejte na nudličky a maso na malé kostičky.
- Maso přidejte na rozehřátou pánev a osmažte ho do hněda. Nastrouhejte mrkev a orestujte ji společně s cibulí na pánvi. Přidejte rajčatový protlak a 1 lžíci cukru.
- Poté k zelenině přidáme osmažené maso, sůl, pepř a vodu. Dusíme na mírném ohni 20 min.
- Do pánve přidáme zelí, bobkový list a sůl. Po 5 min. promíchejte a duste dalších 20 min.
