Takové dušené zelí jste ještě nikdy nedělali: recept na šťavnatý pokrm

Foto: z otevřených zdrojů

Příprava pokrmu není obtížná

Aromatické, šťavnaté a vydatné dušené zelí s masem se stane oblíbeným pokrmem na stolech. V chladném ročním období zahřeje, zasytí a jistě potěší celou rodinu. Informuje o tom RBC-Ukrajina s odkazem na kanál ukrajinského šéfkuchaře Ivana Janjuka na YouTube.

Recept na šťavnaté dušené zelí

Složení:

  • zelí – 1 kg
  • vepřová krkovice – 850 g
  • cibule – 1 ks.
  • mrkev – 1 ks.
  • rajčatový protlak – 2 polévkové lžíce
  • cukr – 1 polévková lžíce
  • sůl pepř – podle chuti
  • voda – 100 ml.
  • bobkový list – 2 ks.

Příprava:

  1. Zelí nakrájejte na nudličky a maso na malé kostičky.
  2. Maso přidejte na rozehřátou pánev a osmažte ho do hněda. Nastrouhejte mrkev a orestujte ji společně s cibulí na pánvi. Přidejte rajčatový protlak a 1 lžíci cukru.
  3. Poté k zelenině přidáme osmažené maso, sůl, pepř a vodu. Dusíme na mírném ohni 20 min.
  4. Do pánve přidáme zelí, bobkový list a sůl. Po 5 min. promíchejte a duste dalších 20 min.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Užitečné tipy a triky pro každodenní život