Foto: z otevřených zdrojů
Tento recept odhaluje tajemství bohaté chuti, bohatého aroma a pikantní ostrosti.
Skutečný hodgepodge jako z restaurace si můžete připravit i doma. Tento recept odhaluje tajemství bohaté chuti, bohatého aroma a pikantní ostrosti. Informuje o tom RBC-Ukrajina s odkazem na instagramovou stránku foodblogera Alexe Mila.
Recept na „restaurační“ hodgepodge
Složení:
- uzená žebra – 400 g
- klobásy a lovecké klobásy – po 200 g
- brambory 450 g
- voda – 2 litry
- cibule – 220 g
- nakládané okurky – 100 g
- sůl, pepř, bobkový list
- cukr – 1-2 lžíce
- olej na smažení – 1 polévková lžíce
- citronová šťáva – 2 lžičky
- rajčatový protlak – 3 polévkové lžíce.
- olivy – 30-40 g každá
- bylinky, citron a zakysaná smetana – k podávání
Celková doba vaření: Celková doba trvání: 45 min.
Vaření
- Do hrnce nalijte vodu, přidejte žebírka a vařte 30 minut, abyste získali hustý vývar. Ve většině restauračních receptů na hodgepodge se přidávají brambory, takže je můžete přihodit spolu s žebírky k varu.
- Nakrájejte jednu velkou cibuli na malé kostičky a osmahněte ji na pánvi s olivovým olejem do měkka. Poté přidáme okurky, za stálého míchání smažíme 3 minuty a přilijeme rajčatový protlak.
- Dusíme 3 minuty, přilijeme naběračku vývaru a vaříme dalších 5-6 minut. Směs přendejte z pánve do kastrolu. Žebra vyjměte, maso odřízněte a vhoďte do pánve. Přidejte nakrájené klobásy, párky, olivy a olivy.
- Přilijte trochu nálevu z oliv a trochu citronové šťávy. Přidáme sůl, pepř, bobkový list a cukr pro stabilizaci kyseliny.
- Za stálého míchání přiveďte k varu a vařte 15 minut. Poté vypneme oheň a necháme půl hodiny stát pod pokličkou. Při podávání posypeme bylinkami, přidáme citron a zakysanou smetanu.
