Foto: z veřejných zdrojů
Toto neuvěřitelně jemné jablečné brownie si podmaní od prvního sousta.
Podzim je obdobím jablek. Je tedy čas připravit voňavé pečivo. Ideální kombinace a vítězná volba – jablka a čokoláda. TSN.ua připravil recept na jablečné brownie od kuchaře Eugena Klopotenka.
Recept
Složení:
- 700 g jablek
- 4 vejce
- 3 lžíce cukru
- 10 g vanilkového cukru
- 30 g másla
- 2 polévkové lžíce mouky
- 1 polévková lžíce kakaa
- 1 lžička prášku do pečiva
- špetka soli
- 85 g hořké čokolády
- máslo na vymazání formy
- mouka na přípravu formy
Příprava
- Jablka oloupejte, zbavte jádřince a nakrájejte na kostičky. Současně rozpusťte máslo.
- Jablka vložte do mixéru s mísou, přidejte vejce, cukr, vanilkový cukr a rozpuštěné máslo. Směs šlehejte, dokud nebude hladká.
- Vzniklou směs přelijte do mísy, přidejte prosátou mouku, kakao, prášek do pečiva a špetku soli. Dobře promíchejte.
- Čokoládu rozpustíme na vodní lázni a vmícháme do těsta. Směs by měla být homogenní.
- Formu na pečení vymažeme olejem a vysypeme moukou. Vložte do ní těsto a rovnoměrně ho rozprostřete.
- Koláčky pečeme v předehřáté troubě při 180 stupních 40-45 minut.
