Jablečné brownies, které se rozplývají v ústech: jednoduchý recept na mimořádně chutný dezert

Foto: z veřejných zdrojů

Toto neuvěřitelně jemné jablečné brownie si podmaní od prvního sousta.

Podzim je obdobím jablek. Je tedy čas připravit voňavé pečivo. Ideální kombinace a vítězná volba – jablka a čokoláda. TSN.ua připravil recept na jablečné brownie od kuchaře Eugena Klopotenka.

Recept

Složení:

  • 700 g jablek
  • 4 vejce
  • 3 lžíce cukru
  • 10 g vanilkového cukru
  • 30 g másla
  • 2 polévkové lžíce mouky
  • 1 polévková lžíce kakaa
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • špetka soli
  • 85 g hořké čokolády
  • máslo na vymazání formy
  • mouka na přípravu formy

Příprava

  1. Jablka oloupejte, zbavte jádřince a nakrájejte na kostičky. Současně rozpusťte máslo.
  2. Jablka vložte do mixéru s mísou, přidejte vejce, cukr, vanilkový cukr a rozpuštěné máslo. Směs šlehejte, dokud nebude hladká.
  3. Vzniklou směs přelijte do mísy, přidejte prosátou mouku, kakao, prášek do pečiva a špetku soli. Dobře promíchejte.
  4. Čokoládu rozpustíme na vodní lázni a vmícháme do těsta. Směs by měla být homogenní.
  5. Formu na pečení vymažeme olejem a vysypeme moukou. Vložte do ní těsto a rovnoměrně ho rozprostřete.
  6. Koláčky pečeme v předehřáté troubě při 180 stupních 40-45 minut.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Užitečné tipy a triky pro každodenní život