Jak připravit sekanou s houbami a sýrem

Foto: z otevřených zdrojů

Tento pokrm na stole vypadá velmi krásně a lákavě.

Masová sekaná s houbami a sýrem se připravuje velmi jednoduše, lze ji připravit předem. Tento pokrm na stole vypadá velmi krásně a chutně. Podávejte ho teplý jako hlavní chod nebo studený jako předkrm k sendvičům.

Recept

Složení:

  • mleté maso (hovězí, vepřové) 600 g
  • žampiony 300 g
  • kuřecí vejce 1 ks
  • tvrdý sýr 70 g
  • cibule 2 ks
  • česnek 1 stroužek
  • rostlinný olej 2 polévkové lžíce.
  • mletý černý pepř
  • sůl
  • petrželová nať

Příprava:

  1. Houby opláchněte, osušte papírovou utěrkou a nakrájejte na plátky.
  2. Oloupejte cibuli a česnek. Cibuli nakrájejte na kostičky, česnek prolisujte přes lis.
  3. Bylinky opláchněte a nasekejte nadrobno.
  4. Tvrdý sýr nastrouhejte na hrubém struhadle.
  5. Na pánvi rozehřejte rostlinný olej, vložte cibuli a osmažte ji do měkka, poté přidejte houby, mletý černý pepř, osolte, promíchejte a osmažte dozlatova.
  6. V míse smíchejte mleté maso, vejce, česnek, petrželku, mletý černý pepř, sůl, mleté maso dobře prohněťte a několikrát v něm promíchejte.
  7. Na pracovní stůl rozprostřeme potravinářskou fólii, rozložíme mleté maso a mokrýma rukama vytvoříme obdélník, který nedosahuje k okrajům. Na mleté maso rovnoměrně rozetřeme houbovou náplň a posypeme sýrem.
  8. Opatrně a lehce přitisknutím zabalte roládu, maso nadzvedněte fólií, poté ji vyjměte a přeneste roládu na fólii švem dolů, pevně ji zabalte do fólie a položte na plech.
  9. Pečte v troubě předehřáté na 190 °C 45-50 minut, poté alobal rozbalte a roládu pečte 10-15 minut dozlatova. Vyjměte z trouby, nechte mírně vychladnout a podávejte.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Užitečné tipy a triky pro každodenní život