Foto: z otevřených zdrojů
Tento pokrm na stole vypadá velmi krásně a lákavě.
Masová sekaná s houbami a sýrem se připravuje velmi jednoduše, lze ji připravit předem. Tento pokrm na stole vypadá velmi krásně a chutně. Podávejte ho teplý jako hlavní chod nebo studený jako předkrm k sendvičům.
Recept
Složení:
- mleté maso (hovězí, vepřové) 600 g
- žampiony 300 g
- kuřecí vejce 1 ks
- tvrdý sýr 70 g
- cibule 2 ks
- česnek 1 stroužek
- rostlinný olej 2 polévkové lžíce.
- mletý černý pepř
- sůl
- petrželová nať
Příprava:
- Houby opláchněte, osušte papírovou utěrkou a nakrájejte na plátky.
- Oloupejte cibuli a česnek. Cibuli nakrájejte na kostičky, česnek prolisujte přes lis.
- Bylinky opláchněte a nasekejte nadrobno.
- Tvrdý sýr nastrouhejte na hrubém struhadle.
- Na pánvi rozehřejte rostlinný olej, vložte cibuli a osmažte ji do měkka, poté přidejte houby, mletý černý pepř, osolte, promíchejte a osmažte dozlatova.
- V míse smíchejte mleté maso, vejce, česnek, petrželku, mletý černý pepř, sůl, mleté maso dobře prohněťte a několikrát v něm promíchejte.
- Na pracovní stůl rozprostřeme potravinářskou fólii, rozložíme mleté maso a mokrýma rukama vytvoříme obdélník, který nedosahuje k okrajům. Na mleté maso rovnoměrně rozetřeme houbovou náplň a posypeme sýrem.
- Opatrně a lehce přitisknutím zabalte roládu, maso nadzvedněte fólií, poté ji vyjměte a přeneste roládu na fólii švem dolů, pevně ji zabalte do fólie a položte na plech.
- Pečte v troubě předehřáté na 190 °C 45-50 minut, poté alobal rozbalte a roládu pečte 10-15 minut dozlatova. Vyjměte z trouby, nechte mírně vychladnout a podávejte.
