Jemný kávový dort bez problémů: příprava je snadnější, než si myslíte

Foto: z veřejných zdrojů

Prozradíme vám, jak si krok za krokem doma připravit úžasně chutný a aromatický dezert.

Na světě existuje mnoho vynikajících dezertů a jejich příprava může být skutečným rozjímáním. Dobrou volbou, jak si dopřát, je kávový dort Mary Berryové. Ti, kdo ho ochutnali, ho označili za neobvyklý a úžasný pro jeho lahodnou náplň.

Konkrétně je pro něj připravena lískooříšková pralinka. Ukázalo se, že to není tak těžké, pokud máte osvědčený recept. Může to být dezert pro zvláštní příležitost nebo jen způsob, jak si dopřát pohoštění v chladných podzimních dnech.

Kávový dort – recept od cukrářů Mary Berryové

K přípravě tohoto neuvěřitelně chutného a neobvyklého dezertu nepotřebujete kupovat drahé a neobvyklé produkty. K přípravě si vezmeme:

  • polévkovou lžíci kávových granulí;
  • lžíce právě převařené vody;
  • čtyři vejce;
  • 225 gramů másla;
  • 225 gramů moučkového cukru;
  • 225 gramů mouky;
  • lžička prášku do pečiva;
  • 100 g cukru;
  • 75 gramů celých lískových oříšků.

Kromě toho budete potřebovat několik ingrediencí na výrobu krému. Mezi ně patří např:

  • 1,5 polévkové lžíce kávových granulí;
  • 1,5 lžíce vroucí vody;
  • 225 g změklého másla;
  • 400 gramů moučkového cukru.

Příprava:

  1. Chcete-li připravit čokoládovo-kávový koláč, nejprve zahřejte troubu na 180 stupňů. Vymažte máslem dvě kulaté formy (průměr 20 cm) a vyložte je pergamenem na pečení.
  2. Kávový granulát rozpusťte v horké vodě a rozmíchejte dohladka. Ve velké míse vyšlehejte vejce, moučkový cukr, mouku, prášek do pečiva a kávovou směs. Prošlehejte metličkou, aby se hmota spojila.
  3. Pečte 30 minut, nechte mírně vychladnout, vyjměte z forem a nechte vychladnout na mřížce.
  4. Na pralinky nalijte do hrnce čtyři lžíce vody a přidejte cukr. Vařte na mírném ohni a míchejte. Měli byste získat sirupovitou konzistenci. Poté zvyšte teplotu a vařte, dokud směs nezíská světle zlatavou barvu. Vsypte do ní lískové oříšky, promíchejte a vše nalijte na plech vyložený pergamenem. Když směs vychladne, můžete ji rozlámat nebo nakrájet na malé kousky.
  5. Na krém rozpusťte kávu v horké vodě a míchejte do hladka. V míse vyšlehejte máslo a postupně přidávejte kávovou směs a cukr, dokud nebude světlé a vzdušné.
  6. Nyní přejděme k tomu, jak kávový dort ozdobit. Položíme spodní část dortu a potřeme ji částí krému. Navrch přikryjeme druhý dort a potřeme ho zbývajícím krémem. Vrchní část ozdobíme pralinkami. V případě potřeby můžeme dát trochu dovnitř jako náplň.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Užitečné tipy a triky pro každodenní život